Pytliačil na lesnú zver. Dopravná policajná akcia. Zo šopy ukradli vozík a psov. Z maštale ukradli dvoch býkov

22.09.2009 Celý región

Pytliačil na lesnú zver a bez povolenia držal zbrane:\r\nHumenský policajný vyšetrovateľ obvinil včera zo zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami a prečinu pytliactva 33 ročného muža z obce Zemplínske ...
V máji 2009 v lese nad obcou Zemplínske Hámre našiel obvinený muž vrece s krátkou guľovou zbraňou a šiestimi nábojmi a dve dlhé guľové zbrane s puškohľadmi. Tieto si doniesol domov a následne si k ním od neznámej osoby zadovážil šesť balení streliva. Zbrane a náboje bez povolenia držal v pivnici rodinného domu v ktorom býva až do včerajšieho dňa, kedy boli nájdené pri vykonávaní prehliadky domu políciou.
Okrem toho obvinený muž počas minulého roka a tohto roku neoprávnene zasahoval do výkonu práva poľovníctva tým, že bez oprávnenia dlhou guľovou zbraňou lovil v lese v okolí Zemplínskych Hámroch raticovú poľovnú zver a divinu a niekedy aj trofeje z nej si bez oprávnenia privlastňoval. Naposledy sa pytliactva dopustil v nedeľu 20.09.2009, kedy v čase okolo 11:00 h našiel v lesnom poraste pri Zemplínskych Hámroch uhynutého jeleňa. Toho zodral z kože, vykostil a mäso naložil do dvoch ruksakov. Jeden ruksak toho istého dňa v čase okolo 22:00 h zviezol na motocykli bez evidenčného čísla domov. Keď sa v čase okolo 2:15 h 21.9.2009 vrátil po druhý ruksak, ktorý viezol spolu s trofejou jeleňa domov, bol zastavený a zadržaný hliadkou polície. Pri prehliadke policajti u neho zaistili aj krátka guľovú zbraň so 6 nábojmi v zásobníku. Obvinený bol pre rovnaké trestné činy už 1x súdne trestaný a podmienečne odsúdený, pričom podmienečné odsúdenie neuplynulo. Vyšetrovateľ na muža po vznesení obvinenia spracoval aj návrh na vzatie do väzby.

Dopravná policajná akcia:
Na území Prešovského kraja vykonali policajti počas včerajšieho popoludnia celokrajskú dopravnú akciu.
Akcia sa konala v čase od 12:00 h do 16:00 h, pričom policajti sa zamerali najmä na dodržiavanie rýchlosti jazdy vozidiel a odhaľovanie priestupkov v dynamike cestnej premávky. Počas štyroch hodín bolo zistených 311 priestupkov, z toho 295 bolo vyriešených v blokovom konaní. Za prekročenie rýchlosti riešili policajti 230 priestupkov. U jedného vodiča bolo zistené požitie alkoholu. Policajti počas akcie zadržali 29 vodičských preukazov, 6 osvedčení o evidencií vozidla a v jednom prípade aj tabuľky s evidenčným číslom.

Zo šopy ukradli vozík a psov:
Na policajnú linku 158 oznámil včera 40 ročný muž z Veľkého Šariša, okr. Prešov, vlámanie do šopy pri jeho rodinnom dome.
Zatiaľ neznámy páchateľ v noci z nedele na pondelok vošiel na pozemok jedného z rodinných domov vo Veľkom Šariši. Následne vypáčil dvere do drevenej šopy a z nej ukradol ručný kolesový vozík, jedno šteňa - psa kríženca a jedno šteňa - suku nemeckého ovčiaka. Spôsobená škoda je vyčíslená na 100. -€. Policajti z Veľkého Šariša začali trestné stíhanie vo veci pre prečin krádeže a prečin porušovania domovej slobody.

Z maštale ukradli dvoch býkov:
Levočskí policajti vyšetrujú od včera krádež dvoch kusov hovädzieho dobytka. Ku krádeži došlo v noci z nedele na pondelok v obci Dlhé Stráže, okr. Levoča. Zatiaľ neznámy páchateľ v zadnej časti jedného z rodinných domov vysadil z pántov kovovú bráničku oplotenia dvora. Prišiel k hospodárskej budove, kde na dverách odstránil visiaci zámok a z maštale ukradol dvoch býkov o hmotnosti približne 400 kg/kus. Oboch vyviedol z maštale a z dvora cez vysadenú bráničku. Po oznámení prípadu policajti pri dokumentovaní a zaisťovaní stôp použili aj služobného psa. Ten sledoval stopu asi 200 m od zadného dvora v smere okolo potoku ku kamennej ceste, kde však stopu stratil. Majiteľovi zvierat vznikla ich krádežou škoda 2 000. -€.
 

Vyberte región